HDGO članovi
Svi liječnici specijalisti ginekologije i opstetricije kao i liječnici na specijalizaciji iz ginekologije i opstetricije, te srodnih disciplina, podnošenjem prijave za članstvo u HDGO i uplatom članarine.

HDGO: Opće Smjernice

 HDGO Smjernice iz ginekologije | HDGO Smjernice iz ginekološke onkologije 
HDGO Smjernice iz fetalne medicine i opstetricije | HDGO Smjernice iz humane reprodukcije i ginekološke endokrinologije
HDGO: Opće smjerniceUpravni odbor HDGO, 16. listopada 2010.
... Visoka izdvajanja za zdravstvenu zaštitu, uz istodobnu povećanu potražnju zdravstvenih usluga, zahtijevaju od zdravstvenih ustanova veću odgovornost prema javnosti. Potražnja za zdravstvenim uslugama je rezultirala objavljivanjem indikatora izvedbe na temelju kojih se zdravstvene ustanove mogu porediti.upravni odbor hdgo

Pojmovi i Definicije
  saznaj više

Upravni odbor HDGO, 16. listopada 2010.
...Medijsko praćenje medicinskog napretka, kao i medicinskih grešaka podiglo je poznavanje ove vrste problematike i očekivanja od strane javnosti u neslućene visine. Porast konzumerizma doveo je do sagledavanja zdravstvene zaštite kao "robe", a pacijente je pretvorio u "potrošače" ili "klijente" s pravom da znaju što kupuju i s pravom na naknadu ako „proizvod“ ne ispuni njihova očekivanja.


upravni odbor hdgo Smjernice za Izradu Smjernicasaznaj više

Upravni odbor HDGO, 9. travnja 2011.
..."Smjernice" stručnih medicinskih društava su sistematski izrađene preporuke za liječnike, koje osiguravaju pomod u donošenju odluka u specifičnim situacijama. Počivaju na aktualnim znanstvenim spoznajama i kliničkim postupcima čija je vrijednost dokazana u svakodnevnoj praksi, a njihov cilj je postidi vedu sigurnost u odabiru i provođenju medicinskih postupaka uzimajudi u obzir ekonomske aspekte.


upravni odbor hdgo Obrazac Stručnih Smjernicasaznaj više

Hrvatsko društvo za ginekologiju i opstetriciju
Klinika za ženske bolesti i porode Petrova 13, HR- 10000 Zagreb
Tel: +385 (1) 46 04 646 / Fax: +385 (1) 46 33 512

HDGO © 2010 - 2011
HDGO članovi
Aktualne teme
Stručno informiranje i stručno usavršavanje